Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

De mooiste theaters in Nederland

In Nederland barst het van de theaters. Zo vind je in nagenoeg iedere stad wel een grote en bekende plek waar regelmatig musicals, toneelstukken of concerten worden opgevoerd. Sommige van deze theaters zijn al ontzettend oud, terwijl andere recentelijk een nieuw onderkomen hebben gerealiseerd. De theaters in Nederland verschillen dan ook behoorlijk van elkaar. Zo is de één bijvoorbeeld een stuk mooier dan de ander. Maar wat zijn eigenlijk de mooiste theaters van Nederland? Wij zetten ze hier voor jou op een rijtje!

img1

3. Stadsschouwburg Groningen

Op plek drie in dit overzicht staat de Stadsschouwburg in Groningen. Dit theater behoort tot de oudste van Nederland, want het gebouw werd al in 1883 geopend. Het theater zit gehuisvest in een bijzonder pand en heeft een schitterende ligging. Mede hierdoor, en de fraaie schilderingen aan de binnenzijde van het pand, behoort de Stadsschouwburg in Groningen zeker tot de mooist theaters va Nederland.

img2

2. Koninklijke Schouwburg Den Haag

Nog iets ouder en net wat mooier dan de Stadsschouwburg in Groningen is de Koninklijke Schouwburg in Den Haag (1804). In de vroegere jaren diende dit pand als paleis, maar het is omgebouwd tot theater. De Koninklijke Schouwburg Den Haag kent een rijke historie, want hier werd de basis gelegd voor de theatercultuur zoals we die nu kennen in Nederland.

1. Koninklijk Theater Carré

Het mooiste en bekendste theater van Nederland is zonder twijfel het Koninklijk Theater Carré, gelegen in het centrum van Amsterdam. Nagenoeg alle bekende namen uit de Nederlandse theaterwereld stonden er op het podium. Doordat Carré een circustheater is, is het zeker de moeite waard om het gebouw eens van binnen te bekijken.

Een bezoekje brengen aan één van deze theaters

Wil jij een bezoekje brengen aan één van deze theaters? Een voorstelling bekijken is in dat geval de beste manier. Jij ziet het gebouw dan namelijk niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Nadeel is alleen de prijs van de kaartje voor een voorstelling. Gelukkig kun je hier via het internet vaak korting op krijgen. Hierdoor bespaar jij vaak behoorlijk op toegangskaartjes, zeker wanneer je er meerdere aan moet schaffen. Soms zijn er zelfs speciale kortingen, zoals het tweede kaartje gratis. Koop online en bespaar dus op jouw entreebewijzen voor de mooiste theatergebouwen!