Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Theater: kunst en cultuur promoten

In ons land worden vrijwel iedere dag theatervoorstellingen opgevoerd. Zeker in de grote steden is dit het geval. Vroeger was theater ongekend populair, maar de laatste jaren loopt de animo hiervoor steeds verder terug. Er zijn natuurlijk voorstellingen die veel publiek trekken, maar het komt ook regelmatig voor dat zalen slechts voor de helft gevuld zijn. Hartstikke jammer natuurlijk. Ook wij merken in ons lokale theater dat het aantal bezoekers langzaam maar zeker afneemt. Zonde, want hierdoor is het op de lange termijn misschien niet meer mogelijk om grote voorstellingen aan te trekken. Om het bezoekersaantal te laten groeien, zijn wij de laatste tijd begonnen met het promoten van kunst en cultuur.

img9

Het belang van kunst en cultuur


De jeugd van tegenwoordig is nagenoeg alleen maar druk met internetten. Sommige jongeren zijn zelfs nog nooit in een theater geweest. Zonde, want je weet niet wat je mist! Kunst en cultuur zorgt er namelijk voor dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Regelmatig worden er in voorstellingen en shows namelijk onderwerpen behandeld die tot de orde van de dag behoren. Kunst en cultuur is overigens niet alleen leerzaam, maar ook hartstikke gezellig. Zie het als een avondje uit. Je maakt contact met anderen en kunt de zorgen van alledag even loslaten. Kunst en cultuur is wat ons betreft dan ook onmisbaar in de samenleving.

Hoe trek je meer mensen naar het theater?

img10

Het teruglopende bezoekersaantal in ons theater heeft ertoe geleid dat wij in actie moesten komen. Als we niets zouden doen, was het maar de vraag of en hoe lang ons lokale theater nog overeind bleef. De inkomsten liepen terug, terwijl de kosten juist gelijk bleven of zelfs stegen. Geen pretje dus, want dit is gedoemd om te mislukken. Daarom hebben wij de koppen bij elkaar gestoken in de hoop een oplossing te vinden. De vraag die hierbij centraal stond was: ‘Hoe trekken we mensen naar het theater?’. Nu, vele brainstormsessies later, ligt er een goed doordacht plan. We zijn nu druk bezig met het implementeren van dit plan in onze dagelijkse bezigheden. Het kost wat tijd, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit een positief effect heeft op ons theater.

Theater aan de man brengen

Vroeger kwamen mensen gewoon naar het theater toe. Hier hoefde je als theater zelf vrijwel geen moeite voor te doen. Tegenwoordig ligt dit echter anders. Je moet mensen namelijk echt naar het theater lokken. Dit doe je in eerste instantie natuurlijk door ervoor te zorgen dat het aanbod aantrekkelijk is. Zo komen mensen sneller naar shows van grote namen dan voorstellingen van onbekenden. Ook de wat minder bekende shows willen wij echter vol hebben. Daarom zijn wij begonnen het theater aan de man te brengen. Hiervoor maken wij onder meer gebruik van aanbiedingen & kortingsbonnen. Het bezoeken van shows wordt zo aanzienlijk goedkoper, waardoor er meer mensen komen. Ook belonen wij mensen door online te kopen. Zij krijgen op het internet vaak korting en bij de theaterkassa niet. Hierdoor hoeven wij onze kassa ook niet meer hele dagen te bemannen. Al deze speciale kortingen en acties moeten bijdragen aan een goedgevulde zaal bij iedere voorstelling. Leuk voor de spelende artiest(en), maar natuurlijk ook belangrijk voor het voortbestaan van ons lokale theater in Nederland.