Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Musical steeds populairder in Nederland

Lange tijd zagen we een dalende trend voor wat betreft theaterbezoekers. Langzaam maar zeker komt hier toch weer wat verandering in. Dit is met name te danken aan de musicals die in Nederlandse theater worden gespeeld. Zo zijn The Lion King en Soldaat van Oranje bijvoorbeeld twee voltreffers. Door deze ontwikkeling zien we dat steeds meer theaters op de musicaltour gaan. Logisch ook, want hier is gewoon meer interesse voor. Maar hoe kan het eigenlijk dat musical wel populair is en andere theaterstukken juist steeds minder populair worden?

img5

Combinatie van verschillende disciplines


Een balletvoorstelling in een theater bestaat vaak alleen uit muziek en dans en bij cabaret wordt er vaak alleen een grappig verhaal verteld. Bij een musical worden de verschillende disciplines echter met elkaar gecombineerd. Het verhaal vormt de hoofdmoot, maar dit wordt gedurende de voorstelling vrijwel constant ondersteund met muziek en dans. Doordat de verschillende disciplines elkaar continu afwisselen, blijft het leuk om naar een musical te kijken.

Het is voor alle leeftijden

Theatervoorstelling zijn vaak gericht op een bepaalde leeftijdscategorie. Bij musicals is dit echter niet het geval. Soms wordt er een minimumleeftijd gehanteerd, maar een specifieke doelgroep is er zelden. Een musical is dus voor een breed publiek. Dit is natuurlijk ook één van de redenen dat de musical in ons land steeds meer aan populariteit wint.

img6

Nederland een echt musicalland

Een andere reden waarom musicals steeds populairder worden in ons land, is vanwege de goede naamsbekendheid van Nederland op dit gebied. In vergelijking met vroeger worden er nu bijvoorbeeld veel meer musicals geproduceerd in ons land. En deze zijn ook nog eens van hoge kwaliteit. Een groot deel van de wereld ziet Nederland daarom als musicalland.

Kaartjes vaak in de aanbieding

Kaarten voor het theater zijn doorgaans duur. Dit is bij een musical niet anders. Toch zijn mensen sneller geneigd om kaarten voor een musical te kopen dan voor bijvoorbeeld ballet, cabaret of opera. Hoe dit komt? Doordat er regelmatig aanbiedingen & kortingsbonnen beschikbaar zijn voor musicals. Dit is zeker het geval wanneer je ze online koopt. Hier vind je bijvoorbeeld regelmatig promotiecodes waardoor jij flink kunt besparen op tickets voor de musical. Zeker wanneer jij met een groot gezelschap gaat zijn dergelijke acties zeer welkom!